Federació Catalana de Tamborí
Federació catalana de tamborí

BLOG

El passat 10 i 11 d’octubre es va celebrar a l’INEFC de Barcelona el Torneig presentació de la Selecció Catalana de Tamborí. El torneig va servir per presentar el tamborí a la societat catalana. El tamborí és un esport practicat des da fa més de 100 anys a Itàlia i a França i el 2004 es va començar a practicar a Catalunya.

La selecció catalana masculina dirigida per Sergi Andújar i formada per Marc Satorra, Marc Solsona, Quim Espósito, Ferran Badia (capità) i Nau Marieges va obtenir la tercera posició després de perdre contra França per un contundent 1 a 13 i de guanyar a Alemanya (13 – 7) amb un molt bon partit que va fer aixecar el públic assistent en mes d’una ocasió.

[foto equip femení]D’altra banda, en la categoria femenina, les catalanes Aida Domínguez, Joana Carbó, Neus Serra, Anna Castells i Sònia Marturano van ser quartes després de perdre contra França i Itàlia en la semifinal i en el partit pel tercer i quart lloc respectivament. Si en el primer dels partits, França va demostrar que encara te un nivell molt superior a les catalanes (1-13), en la final de consolació les noies entrenades per Marc Satorra van realitzar un molt bon partit però no va ser suficient com per endur-se el partit (10-13).

Catalunya, França, Itàlia, Hongria i Alemanya van ser les seleccions que van prendre part en aquesta competició. La selecció francesa es va proclamar campiona tant en la categoria masculina com en la categoria femenina. El Sr. Ignasi Doñate, Director General de Projecció Internacional d’Organitzacions Catalanes de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Gabriel Arranz, Director de Promoció i Esdeveniments de l’Institut Barcelona Esports i els membres de la Fédération Intenationale de Balle au Tambourin (FIBT) van realitzar el lliurament de trofeus als participants. Els Castellers del Poble Sec van posar punt i final al Torneig carregant i descarregant un pilar de quatre des de sota en la que l’anxaneta portava un tamborí a la mà.

[foto partit]Durant el cap de setmana també es va realitzar la reunió de la FIBT. Cal destacar l’elecció del nou comitè de la FIBT en la que el francès Bernard Barral va ser nomenat nou president i la incorporació de Jordi Moncusí (President de la Federació Catalana de Tamborí) a la vicepresidència.

Jordi Moncusí, va comentar la importància d’haver realitzat la reunió de la FIBT a Barcelona i paral·lelament haver organitzat la presentació de la Selecció Catalana de Tamborí. Va destacar la importància d’aquest esdeveniment per tal de seguir introduint el tamborí a Catalunya i es va mostrar molt satisfet per la seva recent incorporació a la FIBT